mos-1

Nordens största och modernaste köpcentrum

Mall of Scandinavia är namnet på den nya galleria som uppförts i Solna, Stockholm. Det är nordens största och modernaste shoppingcenter. Teodoliten fick förtroendet att utföra mättekniska arbeten på plats. Teodolitens platsansvarige berättar att vi använde ett team på sex mättekniker på plats. Fyra arbetade för Peab som hade det övergripande byggansvaret och två arbetade för underentreprenören Berg & Väg Maskin AB.

– Det blev ett stort projekt med stora ytor och många långa promenader. Projektet var uppdelat i olika faser och arbetsuppgifterna likaså. Allt ifrån plintar i berg, hissgropar, gjutning av platta, innerväggar, installationer och takmontering och alla momenten uppfördes i stort sett samtidigt. Det var en utmaning att hålla alla bollarna i luften, men vi klarade det galant, säger mätchefen.

Gallerian rymmer ca 250 butiker och restauranger, 4000 parkeringsplatser och ett stort biokomplex. Hela området kallas Arenastaden i Solna och är tänkt att bli ett stort område för arbete, evenemang, shopping, boende och rekreation. Mall of Scandinavia ligger jämte nyinvigda Friends Arena (invigdes 27 oktober 2012) och inom samma område kommer även ett större hotell samt 2000 lägenheter att byggas. SEBs nya huvudkontor kommer också att byggas här, Teodoliten har hand om den mättekniska delen i projektet.