hotell-lindholmen-1

Stort hotell med spektakulärt läge i Göteborg

Första kvartalet 2013 ska Radisson Blu Riverside Hotel stå klart. Det blir ett av Göteborgs största hotell och granne med Lindholmen Science Park – ett spännande internationellt forskningscenter med inriktning mot innovativ teknik, modern media och design. Teodoliten har varit på plats från start med Tomas Lagsjö som mätansvarig. – Ett stort hotell är ett fint referensprojekt, som vi har förmånen att medverka i på grund av gamla meriter. Vi tackar Skanska för förtroendet.

Hotellet svävar ut över en av hamnbassängerna på den norra Göta Älv-stranden med en strålande utsikt över hamninloppet. – Läget är helt unikt och absolut havsnära. Vi har gjort mycket omfattande kontrollmätningar både under och över mark. Mätningarna har utförts i tätt samarbete med Skanskas geotekniker.

Byggnationen av hotellet har pågått sedan våren 2011. Vad händer vid älvstranden just nu? – Bottenplattan är på plats och just nu monteras väggar och våningsplan. Vi gör inmätningar och utsättningar för stommar, pelare, väggar och de moduler som kommer färdiga. Det är full fart hela tiden.

Skanska bygger hotellet för Winn Hotel Group som kommer att driva Radisson Blu Riverside Hotel. Det blir 266 rum, 150 kvadratmeter konferenshall samt spa och friskvård, restaurang och bar. ­­– Teodoliten kommer att finnas på plats tills hela stommen är klar.

Fakta om projektet
Radisson Blu Riverside Hotel
Totalyta: 18.000 kvadratmeter
Beställare: Skanska
Fastighetsägare och uppdragsgivare: Skanska
Arkitekt: Reflex Arkitekter